Lucretia Starke wint de eerste Suyderhoud Award

Sopraan Lucretia Starke (2001) heeft de eerste Suyderhoud Award gewonnen. De prijs voor aanstormend talent werd zondagavond na het slotconcert uitgereikt. Andere genomineerden waren sopraan Noëlle Drost en countertenor Arturo den Hartog.
De jury, bestaande uit vijf Batenburgers, roemde de serene klank en het ingetogen optreden van Lucretia: “Lucretia Starke blijft dicht bij zichzelf, wat resulteert in een oorspronkelijke uitvoering.” Ook over de andere twee zangers was de jury enthousiast. “Het niveau van de toekomstige generatie is zeer hoog.” De souplesse en vitaliteit die Noëlle Drost liet horen werden geroemd en Arturo den Hartog’s prachtige stemgeluid raakte de juryleden. “Bij deze award gaat het er niet om wie de beste is, het is geen wedstrijd. Wij zien de Suyderhoud Award als een aanmoedigingsprijs ter ondersteuning van jong talent. We hopen ook dat de zangers met elkaar blijven zingen”.
Starke ontvangt een geldprijs van 1500 euro, en alle genomineerden ontvingen ook de Batenburg munt uit de 17e eeuw. In de herfst komt de award-winnaar terug om schoolconcerten te geven, zo heeft de jeugd uit Batenburg en omgeving ook baat bij de award. Onderdeel van de prijs is ook een ontmoeting met iemand die Lucretia Starke  bewondert. Dat kan een zanger zijn, maar ook een politicus, filosoof, kok of sporter. Die keuze is aan Lucretia Starke.

Lucretia: “De uitreiking was een overweldigende ervaring. De andere zangers en musici zijn zo goed en het was fantastisch om met iedereen muziek te maken. Een eer om hier in Batenburg te zingen! Ik sta aan het begin van mijn studie. Ik ben ongelofelijk blij met deze prijs; het geeft mij een extra steun in de rug.”

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.