Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Toekomstmuziek

26 augustus 2023 / 19:30 - 20:30

€22.50

Hier is de nieuwste generatie musici! Aanstormende talenten Sophia Faltas, Zohra Jongerius en Jasperina Verheij staan aan het begin van hun carrière. Zij studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en laten de toekomst van barok horen. Onder leiding van klaveciniste Tineke Steenbrink worden zij begeleid door instrumentalisten van internationale faam.

Barokmuziek is van vroeger, maar het is niet oud. Deze talentvolle musici geven nieuwe betekenis aan eeuwenoude classics. Aria’s die toen een hit waren openen ook nu harten. Vioolsonates laten je duizelen door energieke virtuositeit.  Laat je meevoeren door tijdloze muziek.  Aan het eind van het tweede concert van Toekomstmuziek wordt de Suyderhoud award uitgereikt. Sophia, en Zohra Jasperina zijn hiervoor genomineerd.

Sophia Faltas mezzosopraan

Mezzosopraan Sophia Faltas (2002) begon haar muzikale ontdekkingsreis bij de Nationale Koren. Hier maakte ze als zes-jarige kennis met klassieke muziek. Inmiddels studeert ze, naast haar studie Midden-Oosten Studies aan de Universiteit Leiden, aan het Koninklink Conservatorium Den Haag bij Catrin Wyn-Davies. Ook werd ze gecoacht door de legendarische sopraan Dame Emma Kirkby, Philippe Herreweghe en vele anderen. Naast haar aanstormende carrière als solist, zingt ze regelmatig in ensembles als Vox Luminis, Collegium Vocale Gent en Cappella Amsterdam.                                                                                                      

Zohra Jongerius viool

Zohra Jongerius (2005) speelt sinds haar zesde viool en volgde de School voor Jong Talent. Dit jaar begint zij aan haar studie klassiek viool aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Ilona Sie Dhian Ho. Daarnaast studeert ze sinds 2019 barokviool bij Shunske Sato. Op het Nederlands Vioolconcours (2022) ontving ze de tweede prijs èn de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk van barokcomponist H.I.F. Biber. Zohra speelt op een klassieke Gagliano-school viool en een Kloz-barokviool uit de 18e eeuw, in bruikleen van het NMF. Als Zohra geen viool speelt, is ze vaak te vinden in haar moeders moestuin.

Jasperina Verheij mezzosopraan

Jasperina Verheij (1999) studeert zang bij Noa Frenkel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en behaalde daar ook haar bachelor blokfluit bij Daniël Brüggen. Zij heeft een grote liefde voor theater, zingt naast oude muziek ook veel lied en werkt bovendien vaak samen met componisten. In het liedrepertoire verdiept ze zich samen met pianist Willem van den Dool, waarmee ze masterclasses volgde van oa Elly Ameling en Robert Holl en een eervolle vermelding ontving op het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Naast muziek studeerde zij ook Life Science & Technology in Leiden en Delft.

Gegevens

Datum:
26 augustus 2023
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
€22.50

Locatie

Oude Sint-Victorkerk
Kruisstraat 7
Batenburg, 6634 AG
+ Google Maps