Suyderhoud Academy en Suyderhoud Publieksprijs

De Suyderhoud Award, een aanmoedigingsprijs voor muziekstudenten, wordt in 2024 omgevormd tot de Suyderhoud Academy. Drie jonge talenten werken samen met professionele musici aan Toekomstmuziek, een nieuw programma, waarin zij solistisch optreden. Daarnaast nemen zij ook deel aan concerten voor leerlingen van vier basisscholen in Batenburg en omgeving. Zo kan ook de jongste generatie van livemuziek genieten. Vijf Batenburgers vormen de jaarlijks wisselende publieksjury en reiken na afloop van Toekomstmuziek de Suyderhoud-Publieksprijs uit. Dat is vanaf nu een ereprijs.
De Suyderhoud Publieksprijs is een aanmoedigingsprijs ter ondersteuning van jong talent, vernoemd naar Frank Suyderhoud. Deze prijs wordt aan het eind van het tweede concert van Toekomstmuziek tijdens Batenburg Baroque FestivalĀ uitgereikt.

Genomineerden in 2024 zijn zangers Erjan Velde, Carolina Andrade en Roy van Vugt. Sopraan Lucretia Starke won de prijs in 2022 en in 2023 won Zohra Jongerius de Suyderhoud Award. Het geldbedrag om de Suyderhoud Academy plaats de laten vinden wordt door sponsoren en subsidies beschikbaar gesteld. De sponsoren hebben zich voor vijf jaar aan deze prijs gecommitteerd.